Hypnose

Hypnose is een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn. Het is een aangename methode waarbij er een rustige en
ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Een toestand waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is. Vergelijkbaar met een geleide meditatie dus eigenlijk.

Toch zijn hypnose en meditatie zijn twee verschillende dingen. Als je in hypnose bent ben je in een staat waarbij je openstaat voor suggesties of juist helemaal gefocust bent in het moment. Een hypnotische ervaring is bijvoorbeeld de ervaring als je automatisch helemaal in je werk opgaat of als je tijdens het autorijden opeens ziet dat je er al bijna bent, dan ben je eigenlijk een beetje in hypnose geweest. Hypnose heeft invloed op de overtuigingen die je hebt. Door die overtuigingen te veranderen kun je het gedrag veranderen wat je niet als prettig ervaart.

Quantumhypnose of wel conversationele hypnose is een combinatie tussen kwantumfysica en hypnose. Het combineert twee wetenschappen en stelt je in staat om onbewuste overtuigingen die je belemmeren in het realiseren van je wensen, te vinden en te elimineren.
Heel kort door de bocht worden in de quantumfysica geest en materie niet als afzonderlijk gezien. Zij zouden elkaar beïnvloeden en deel uitmaken van een energieveld, het kwantumveld. Alles is energie, zelfs ‘vaste’ materie als een stoel of een muur. Maar ook een gedachte. Het kwantumveld is de vormloosheid waarbinnen alles nog mogelijk is. Door de focus weg te halen van “het probleem” ontstaat toegang tot de oplossing. Voordat de stoel een stoel werd, was het namelijk niet meer dan een gedachte. Zo is het met alles.

Energie staat in verbinding en is in beweging. Wetenschappers hebben bijvoorbeeld aangetoond dat het DNA van een persoon op duizenden kilometers afstand reageert op die persoon.
Quantumhypnose is eigenlijk een hypnose waarin je iemands denken ombuigt naar een meer positieve manier van denken, puur door middel van het gebruiken van technieken tijdens conversatie. Men heeft nooit het gevoel dat men in een hypnose is maar voelt zich spontaan stukken beter na de sessie. Quantumhypnose heeft de kracht in zich om bij mensen het zelfhelingsproces heel sterk aan te wakkeren. Als dat gebeurt, dan ontstaan er transformaties die de meeste mensen eerst niet voor mogelijk hadden gehouden.

Ik heb hypnose gestudeerd omdat ik met mijn consulten heel snel tot de kern van iemands probleem kan komen. Ik weet dan ook diverse oplossingen/mogelijkheden aan te dragen zodat men hier zelf mee aan de slag kan. Echter, niet iedereen is in staat om dan toch “de knop” om te zetten. Hypnose geeft vaak het laatste zetje. Dit omdat het hardnekkige patronen en overtuigingen doorbreekt die vaak al een heel leven in stand gehouden worden. Ik gebruik het dus als een reboot voor het vastgelopen brein.

Onlangs rondde ik een HBO opleiding tot Seksuoloog af. Dit om me te specialiseren in de problematiek omtrent dit onderwerp bij vrouwen.

qu-est-ce-que-l-hypnose

Tarieven voor een hypnose sessie:
Een sessie van ongeveer 2 uur €150,-
Eén sessie is meestal al voldoende om van het probleem af te zijn.

Kijk hier voor onze algemene voorwaarden.