Energie

De energie die hier bedoeld word, komt vanuit de overtuiging dat alles in en om ons heen is ontstaan en bestaat vanuit de zelfde soort energie. Het is gebaseerd op de oude wetenschap dat alle leven van oorsprong energetisch en spiritueel is. Het menselijk lichaam, de natuur, dieren, huizen, muziek maar ook de voeding die je tot je neemt. De lucht die je ademt, het water in de zee, het contact dat je maakt met andere levensvormen. Dingen die je weet, wat waarneembaar is, maar ook wat niet waarneembaar is.

Bij energetische therapie wordt er gebruik gemaakt van het energiesysteem in – en om de mens (eventueel zelfs dier of plant). Hierbij word gekeken vanuit een holistische visie. Alles werkt nauw met elkaar samen. Als het ene uit balans is, heeft dit effect op een ander deel. Bijvoorbeeld lichamelijke ziekte vanuit een energetisch disbalans of andersom.

Ons energie systeem bestaat uit chakra’s en meridianen. De chakra’s kunnen energie uit de aarde en het universum opvangen en afgeven aan de meridianen (wat in principe energie kanalen zijn met 365 acupuntuurpunten), die het vervolgens weer naar al je organen, weefsels en botstructuur tot op celniveau verdelen.

Zorgen, woede, frustratie, verdriet enz. blokkeren deze doorstroom van energie en zorgen voor fysieke en/of mentale klachten. Momenteel is stress de grootste veroorzaker van de meeste ziekten.

Onze algemene voorwaarden zijn te vinden in de footer van deze pagina.

Vuur in het hart – Deepak Chopra